<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74107" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първо затвор...

Рухна част от тавана на подлез във Варна, ремонтиран основно преди 5 години (снимки)

23 Септември 2020
0 2006

Тази сутрин се е срутила част от тавана на подлеза на спирка “Делфинариум”, в близост до изхода към Морската градина във Варна. За това алармираха във Фейсбук страницата Спаси Варна.

Инцидентът се е случил около 7 ч. Според очевидци инцидентът е станал в момент, в който през подлеза, както всяка сутрин по това време, са преминавали групи ученици от намиращите се наблизо Математическа гимназия и училище “Захари Стоянов”.  За щастие няма данни за пострадали.

На място е пристигнал екип на полицията, като се очаква да пристигне и техника, която да отстрани срутения таван.

От коментари на потребители става ясно, че този подлез е ремонтиран преди години. Според тях обаче ремонтът е бил некачествен.

Проверка на “Дневник” показва, че подлезът е ремонтиран през 2015 г. от дружеството “Хидрострой”, което от години изпълнява почти всички строителни и ремонтни работи във Варна, свързани с градската инфраструктура.

Окаченият таван на подлеза е поставен през 2015 г. в рамките на проект за ремонт на бул. “Княз Борис I” и ул. “Александър Стамболийски” във Варна на обща стойност 10 млн. лв. Финансирането е осигурено по оперативна програма “Регионално развитие 2014-2020 г.”.

Самото изготвяне на проекта е струвал на община Варна 175 хил. лв. Той включва основен ремонт на бул. “Княз Борис I” в участъка от бул. “Цар Освободител” до кв. “Почивка”, както и обновяване на всички прилежащи осем подлеза.

Още снимки вижте във видеото горе.

Източник: Спаси Варна, Дневник

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции