Пазарната истерия заради коронавируса накара мнозина да се запасяват с марихуана (снимки)

March 26, 2020
30 1870
Коментари: 0

Пазарната треска, породена от пандемията Covid-19, накара много хора да се запасяват и с канабис, наред със стоките от първа необходимост, пише UniLad

Докато тоалетната хартия и тестените изделия изглежда са най-големият хит, те не са единствените основни неща, с които хората се запасяват, а търсенето на други продукти, в случая вещества, надминава всички очаквания.

„Няма гарантирани доставки”, оплака се 30-годишен мъж. „Пандемията с коронавируса може да обърка нещата напълно при положение, че потребителите и дилърите не могат да се срещнат . Аз самият съм притеснен да се срещам с хора тъкмо сега и затова реших да се запася за няколко седмици напред, за да не се налага да се срещам с дилъра си.”

Снимка: Raphael Lafargue/ABACAPRESS.COM

Той не е единственият, който е взел мерки за запасяването си.  Млада двойка, на 28 и 29 години от Великобритания също споделят, че са се подсигурили, за да издържат няколко седмици в изолация.

„Канабисът успокоява нервите, дори ако ситуацията е наистина тревожна. Разчитам, че докато съм „на черешата”, ще гледам спокойно на нещата около мен. Тревата е добро средство да не се безпокоиш от случващото се във външния свят”, убеден е „г-н Грийн”.

Снимка: Pixabay

Въпреки, че очаква да се появи недостиг, ако мерките се проточат, той не се притеснява, защото е предвидил и това обстоятелство.

Канадска компания със 150 хил. декара за производство на канабис в България

Междувременно в Канада, която още не е застигната от извънредни мерки, властите все пак препоръчаха на хората да си стоят по домовете и да работят от къщи, когато е възможно, вече са забелязани опашки от хора край магазините за канабис.

Снимка: Raphael Lafargue/ABACAPRESS.COM

Употребата на канабис в страната е разрешена едновременно за медицински цели и за развлечение. Това обстоятелство улеснява снабдяването с билката, понеже се продава свободно по магазините. Въпреки това обаче, немалко хора се презапасяват за „черни дни”.

„Представям си какво би станало, ако карантината се задълбочи”, споделя Андрий Лучка. „Засега имам наблюдения само от два-три магазина в квартала, докато се разхождам веднъж дневно. Не си представям какво стълпотворение от хора ще има пред магазините.”

Двама мъже откраднаха 500 ролки тоалетна хартия от четири магазина в Австралия (видео)

По принцип и в Канада има ограничения при пазаруването на канабис, макар той да не е толкова търсена стока по магазините, както е тоалетната хартия.

Източник: UniLad

Коментари

Реакции