<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=60707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пазар в Мексико дезинфекцира посетителите в първите по рода си в света тунели с озон (снимки)

05 Април 2020
0 252

Вторият най-голям търговски пазар в Мексико гарантира безопасността на своите клиенти чрез инсталиране на специални тунели с озон на входовете, с цел борба срешу разпространението на коронавируса.

Съюзът на търговците на хранителни стоки внедри системата за първи път тази седмица, тъй като смъртта и положителните случаи на COVID-19 в страната се повишават. Местна химическа компания доставила тунелната система, която е разположена в целия търговски център на открито в Гуадалахара.

Системата работи посредством машина, която е поставена отстрани на всеки тунел и поема кислорода от въздуха. Впоследствие тя добавя допълнително повече кислород към него, като по този начин създава озонови молекули.

Според експерти, мъгливият озонов дезинфектант предпазва купувачите от вируса за период от най-малко от 60 минути.

Президентът на Съюза – Салвадор Ернандес Наваро заяви, че санитарната система е добавена като превантивна мярка, след като тя беше въведена в Испания и Италия, две от страните, които са засегнати най-силно от глобалната пандемия.

„Ние предприехме инициативата да въведем тази нова технология, като разположим тези озонови тунели с цел предпазване на големия брой посетители, които ежедневно посещават пазара, защото ние сме вторият по големина пазар в страната и искаме хората да са спокойни и да знаят, че ни е грижа за тяхното здраве и храната, която консумират“, каза Наваро пред мексиканската медия “El Occidental”.

Съюзът на търговците на хранителни стоки също така заяви, че се очаква тунелната система да остане в сила най-малко 30 дни и активно следи за други зони от пазара, където могат да бъдат изградени допълнителни тунели.

Съюзът санира и близките улици, тротоари и складове за безопасността на своите клиенти и работници.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции