<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте даннит...

Пандемията в Индия се влошава. Притесненията растат за целия регион

03 Май 2021
0 699

Ситуацията в Индия се влошава с нарастването на коронавирусните инфекции и смъртните случаи. Броят на новите случаи в други държави в Южна Азия като Непал и Шри Ланка също се увеличава, което води до нарастване на притесненията за целия регион, предава Свободна Европа.

В болниците в Индия има недостиг на дихателни апарати и медицински консумативи. Заради това Великобритания изпрати още 1000 вентилатора в бившата си колония. По-рано пристигна и голяма международна помощ за облекчаване на недостига.

В Индия настана същински ад с коронавируса, умират по 115 души в час

През изминалата седмица в Индия са регистрирани 2,6 милиона нови случая, а починалите са близо 23 800. Броят на смъртните случаи от коронавируса от началото на пандемията в страната достигна около 215 000. Според експертите обаче официалните цифри са занижени и мащабът на кризата е по-сериозен.

Правителството на министър-председателя Нарендра Моди отказа да наложи национален локдаун. Все пак повечето щати въведоха свои собствени ограничения.

Ситуацията се влошава в цяла Южна Азия, пишат международните агенции. Има увеличение на новите случаи и в Непал и Шри Ланка, където не достигат болничните легла, апаратите за изкуствено дишане и медицинските консумативи.

“Ситуацията тук може да ескалира до тази в Индия съвсем скоро, ако не спрем настоящата тенденция за увеличаване на инфекциите”, каза главният епидемиолог на Шри Ланка Судат Самаравеера.

Пакистан. Снимка: Reuters

В Пакистан започна третата вълна на пандемията от Covid-19. Властите наложиха временна забрана за влизане в страната от съседните държави Иран и Афганистан, която ще бъде в сила от 4 до 20 май.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции