<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41249" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Елен разби ви...

Паникьосани роми масово вадят децата си от училище заради слух, че ще им ги отнемат (видео)

07 Октомври 2019
0 2122

В две сливенски училища учебният процес днес е бил спрян. Причината е, че родителите са взели децата си от класните стаи заради слухове, че те ще им бъдат отнети от социалните служби в изпълнение "Стратегията за детето", съобщи Нова.

 

За минути около 10.30-11.00 часа 6-о и 8-о основно училище в ж.к. "Даме Груев" се опразниха, а на дворовете останаха само учителите.

 

Причината за родителското "цунами" се оказа слух, че служители на "Закрила на детето" ще отведат децата, които не са припознати от бащите си. 

 

В 6-то Основно училище учебен процес е имало до 10.00 часа, потвърдиха от учебното заведение. Над 500 деца от първа смяна са били изведени от родителите си въпреки опитите на училищното ръководство да обясни, че тези слухове са неоснователни. Втора смяна също не е имало. От училището днес ще обходят родителите и заедно с ромски медиатори ще се опитат да ги убедят, да пуснат децата в училище.

 

Директорът на 8-мо училище, където днес също е спрян учебният процес, Галя Илиева отказа коментар. Полицията е осигурила охрана и безопасното извеждане на децата и преминаване им до ромския квартал "Надежда".

 

"Беше ужас, щяха да ни изпотъпчат. Деца ревяха отвътре, отвън родители реват", разказа една жена от персонала, цитирана от Дарикнюз.

 

Майки на деца споделиха, че някой се е обаждал по телефона, слухът се разнесъл, паниката бързо е обзела цялата махала и обитателите ѝ се юрнали към класните стаи. Някои от родителите са се втурнали направо от работните си места към училището.

 

Освен в Сливен, масовата истерия обхвана родителите на ученици от ромски произход и в Ямбол, и Карнобат. 

 

 

Източник: Нова

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции