Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Папата призова младите: Вдигнете глави от мобилните телефони!
Папата призова младите: Вдигнете глави от мобилните телефони!
По света
04-14-19
добавено
1197
прегледа

Папа Франциск заяви, че младите хора не трябва постоянно да се взират в своите мобилни телефони.

 

 

Пред ученици от гимназията "Висконти" в Рим, той каза: 

 

"Моля ви, освободете се от своята зависимост от мобилните телефони. Сигурно сте чували за трагедията на пристрастяването, но тази с мобилните телефони е много незабележима".

 

Главата на Римокатолическата църква призна, че "мобилните телефони са от голяма полза, голям напредък". "Те трябва да се използват и е хубаво, че всеки знае как да ги използва, но когато станеш роб на мобилния си телефон, губиш свободата си", подчерта той.

 

Франциск прикани юношите и девойките да не се страхуват от тишината, да бъдат сами със себе си; не винаги, защото това не е добре, но да отделят време да бъдат сами със себе си.

 

През 2017 г. папата се оплака, че по време на литургия се използват мобилни телефони, включително от "много свещеници и епископи", припомня ДПА.

 

"Моля ви! Литургията не е шоу!", каза тогава Франциск, като отбеляза, че по време на служба свещеникът казва "Издигнете сърцата си", а не "Издигнете мобилните си телефони, за да направите снимка".

 

Източник: dir.bg