<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво се случ...

Парамедик спаси със сърдечен масаж бебе-слонче, блъснато от мотор в Тайланд (видео)

22 Декември 2020
0 1029

Парамедик в Тайланд успя да върне към живота бебе-слонче, ударено от мотоциклет, като му направи сърдечен масаж на мястото на произшествието, пише The Guardian.

Мана Сривате твърди, че десетки пъти се е опитвал буквално да възкреси пострадали при катастрофи в 26-годишната си кариера, но никога досега слон.

В този случай Мана бил извикан по спешност в извънработно време, за да спаси бебе слонче, ударено в пътен инцидент с мотор, докато прекосявало шосето заедно със стадото си в източната провинция Шантабури.

Видеото, публикувано в социалните медии показва как Мана оказва първа помощ на пострадалото животинче като притиска с две ръце сърдечната област в опит да го върне към живот.

„Да спасявам животи е нещо като инстинкт при мен, но в този случай се страхувах през цялото време, защото чувах как майката и останалите слонове от стадото викаха малкото си”, сподели след инцидента Мана.

„Досетих се къде се намира сърцето на слончето по човешката анатомия и видеоклип, който бях гледал в интернет.”

„Да си призная, разплаках се, щом видях животинчето да помръдва”, допълни той.

Стадо от 50 слона блокира движението, докато пресича шосе в Тайланд (видео и снимки)

Слончето било изправено на крака 10-ина минути след пристигането на спасителя и после транспортирано до място за лечение, преди да бъде върнато на местопроизшествието с надеждата да бъде събрано с майка му и стадото.

Слон легна върху кола, а друг обърна бус (видео и снимки)

Според думите на Мана слоновете се завърнали много скоро, след като майката чула вика на малкото си.

Въпреки дългогодишния си опит с пътни инциденти с участието на хора, Мана твърди, че случаят с бебето слонче е първият, при който сърдечният масаж довел до съживяване.

Източник: The Guardian

Видео: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции