Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Пари мач: Българският клип за Евровизия е плагиат? (ВИДЕО)
Пари мач: Българският клип за Евровизия е плагиат? (ВИДЕО)
Нередности
06.05.17
добавено
28993
прегледа

Клипът на песента, която ще представи България в Евровизия привлича вниманието на интернет потребителите заради смущаващата си прилика с клипа “Iron” на Woodkid.

 

Влиянието на Woodkid надхвърля нашите граници пише френското издание Пари мач. Изглежда, че френският певец е повлиял силно на режисьора на клипа на българския представител в Евровизия. Някои кадри от видеото на романтичната песен “Beautiful Mess”, изпълнявана от Кристиян Костов, много приличат на клипа “Iron” на Woodkid, издаден през 2011 г. Тези прилики са забелязани и подиграни от “Котидиен” (предаване на френската телевизия ТМС - б.пр.), но също така от потребителите в Twitter.

 

Българският режисьор Люси Иларионов, който е създал видеото на песента за Евровизия, е заимствал много елементи от Woodkid: мрачна атмосфера, елегантен интериор, близък план на орел (бухал при френския изпълнител) и предмети, които се пръскат на парчета на земята, включително фенер, идентичен в двата клипа…

 

В “Beautiful Mess” ездач, чието лице е скрито от качулка, язди черен кон, конят е бял при Woodkid. Животното, хора със знамена и оръжия се втурват към дясната част на екрана,сякаш се изправят срещу невидим враг или бягат от него. Сцената е възпроизведена по идентичен начин от българите.

 

Това е клипът на българския представител на Евровизия- Кристиян Костов:

 

 

Това е оригиналният клип:

 

 

 

Източник: e-vestnik.bg