<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-удовлетв...

Парола от три произволни думи е по-добрият вариант от случайна комбинация символи, твърдят експерти

07 Август 2021
0 192

Парола на три произволни думи по-добра като защита в Мрежата от парола, която е изградена от сложна вариация на случайни символи и знаци. Това твърдят киберексперти от британското правителство.

Известна руска блогърка се засне как пада с мотор със 180км/час (видео)

Парола от три произволни думи е по-добрият вариант от случайна комбинация символи, твърдят експерти

Националният център за киберсигурност (NCSC) във Великобритания пусна препоръките в блога си. Трите думи като парола биха били лесни за запомняне, но и достатъчно силни за разбиване, за да предпазят онлайн акаунтите на потребителите от киберпрестъпници.

По-сложните пароли могат да бъдат неефективни, защото понякога са по-предполагаеми за престъпниците и софтуера, който изграждат, за да ги открият.

Паролите, изградени от три произволни думи, са по-дълги и по-трудни за предвиждане. Такива комбинации от букви са по-трудни за откриване от хакерските алгоритми.

Все пак използването на три произволни думи не е 100% безопасно, тъй като хората биха могли да използват предвидими комбинации от думи.

Експертите отчитат, че киберпрестъпността се е увеличила по време на пандемията, като онлайн измамите са се увеличили със 70% през последната година, според данни на Службата за национална статистика на Великобритания.

Източник: TheGuardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции