Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Парчета от излитащ Боинг 787 се посипаха над Рим, има материални щети (снимки)
Парчета от излитащ Боинг 787 се посипаха над Рим, има материални щети (снимки)
По света
08-12-19
добавено
2525
прегледа

Парчета от аварирал самолет са се изсипали като дъжд от куршуми над ужасени жители на квартал на Рим, докато Боинг 787 на Норвежките авиолинии е излитал от летището "Фиумичино", съобщи The Daily Mail.

 

 

 

 

В ход е разследване, след като местни жители подадоха сигнали за "стотици парчета", паднали от излитащ самолет в събота.

 

Повечето от отломките се изсипали върху градините на хората в района на квартал Исола Сакра, за тяхно огромно изумление.

 

 

 

 

Очевидец на инцидента разказва:  "Приличаше на силна градушка, само дето беше слънчево. Излязох на балкона и видях, че пада стомана и желязо. Изкрещях и побягнах обратно в къщата." 

 

Според местни източници поне 25 автомобила и 12 къщи са били повредени. Един 54-годишен мъж е бил ударен от отломка, но за щастие се е разминал с леко нараняване. Той е казал, че се чувства късметлия, че е оцелял. 

 

Притеснени жители на квартала са излязли на улиците да съберат парчета от падналите отломки, някои от които с размери между 10 и 20 сантиметра. 

 

 

 

 

Металните парчета са изпотрошили стъкла на автомобили. Кметът на района, Естерино Монтино, е потвърдил инцидента и е призовал за спешни действия, за да се предотвратят за в бъдеще подобни случки. Той написа във фейсбук: "Около 4:40 следобяд в събота, самолет, излитащ от летище "Леонардо да Винчи" е претърпял авария и се е наложило да се върне. През това време от него са се посипали метални парчета, които с голяма скорост са паднали над Виа Мариоти в Исола Сакра."

 

Говорител на Норвежките авиолинии е потвърдил за инцидента пред Евронюз, като е казал, че на техен полет от Рим за Лос Анджелес се е наложило да се върне обратно на летището Фиумичино, заради индикации за технически проблем в един от двигателите. Самолетът се е приземил безопасно. 

 

 

Източник: The Daily Mail