Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Парче от мост на "Тракия" падна върху кола
Парче от мост на "Тракия" падна върху кола
gospodari.com
09-02-19
добавено
762
прегледа

Мост на магистрала "Тракия" се руши и пада върху автомобилите. Съоръжението се намира на пътя, който свързва Ихтиман и самата магистрала. Бетоновата мазилка се рони и пада върху пътя, а железата стърчат. Така част от моста днес е паднала върху колата на човек, преминаващ отдолу, съобщи bTV.

 

Минавайки с автомобила си под този мост, Дамян Стоянов чува силен удар. "Нещо се удари в колата ми, огледах се и видях, че всъщност е парче бетон. Малко се стреснах", разказа архитектът. За щастие парчето е малко и щети по автомобила няма.

 

 

"Има повреда в гредата и в момента има висящи парчета от бетона, някои от които би могло да счупят едно стъкло. Може да се види, има доста големичко парченце. Вероятно около килограм, което виси на нищото. Съоръжението има нужда от обезопасяване, а арматурата е ръждясала", обясни той.

 

От Пътната агенция обясниха, че щетите по моста са още от 2017 година, след удар на камион. Проверявали редовно съоръжението и според тях опасност за автомобилите няма.

 

"Има греда с избръшено бетоново покритие. Няма опасност от авария на съоръжението. Част от него е ограничено с преминаването в аварийната лента", заяви Иван Досев.

 

От АПИ допълниха, че 4 съоръжения по магистрала "Тракия" се ремонтират към момента. Реконструция на този мост засега обаче не е предвидена поради липса на пари. Многократно са подавани сигнали за този проблем. Досега мерки обаче не са взети.

 

Източник: Dir.bg