Следва: Властта пусн...

Пастор от Луизиана: “Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!” (видео и снимки)

10 Април 2020
0 1801

Американски пастор настоя да продължи да провежда религиозните служби, независимо, че щатът Луизиана се явява гореща точка в разрастващата се пандемия в САЩ, пише DailyMail.

Преподобният Тони Спел от църквата в Сентръл сити е изправен пред шест обвинения, след като миналия уикенд той извърши службата на Цветница, за която привлече стотици миряни, включително такива с организирани автобуси.

Спел бил непреклонен, когато го запитали в интервю дали ръцете му биха се изцапали с кръв, ако някой от миряните му се зарази и умре.

„Подобно на всеки революционер или ревностен последовател, или човек с чисто религиозно съзнание, смъртта изглежда като добре дошъл гост на всеки от нашите миряни ”, казва той. „Вярващите християни не се страхуват от смъртта, те се боят от страха.”

В интервю пред медиите Спел оспорил мерките заради коронавируса и оставането на хората по домовете им „като затворници”. Той също смята, че онлайн службата не заменя личното поклонение в храма. Неговата епархия, отстояща на 20 км от Батън Руж наброява повече от 1000 последователи.

Незачитането на разпоредбите от пастор Спел се проявява именно в момент, в който щатът Луизиана е сочен за гореща точка за новия коронавирус. Една от причините за това е, че празникът Богоявление на 25 февруари събра около милион и половина последователи в Ню Орлиънс за карнавалните игри „Марди Грас”.

Губернаторът на щата Джон Бел Едуърдс реагира едва близо месец по-късно, издавайки заповед всички жители да си останат вкъщи с цел да се ограничи разпространението на епидемията. Църковните събрания, които не са определяни като неотложни, също бяха забранени.

В Луизиана към момента има регистрирани над 17 000 случая на коронавирусна инфекция, 650 от които са с фатален изход. В цялата страна към момента заразените са 466 299, а смъртните случаи са 16 686.

Американски пастор обяви, че е “сразил” коронавируса с “божествен вихър” (видео и снимки)

Докато от администрацията на президента Тръмп изпратиха в Луизиана 200 респиратора в неделя, Спел проведе службата си и заяви, че „ние не зачитаме тези правила, защото Божията воля е да разпространяваме Евангелието”.

Източник: DailyMail

Снимки: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции