<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54965" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Паулу Коелю изтри ръкопис на детска книга, която е писал с Коби Брайънт

28 Януари 2020
0 2213

Пауло Коелю заличи черновата на детска книга, над която е работил заедно с Коби Брайънт, пише Guardian. Писателят каза, че без приноса на баскетболиста „тази книга е загубила своята причина да бъде публикувана“.

 

Бразилският автор на бестселъри разкри в понеделник, че пише детска книга с Брайънт, почитател на романа “Алхимикът”. След смъртта на легендата на НБА при катастрофа с хеликоптер в неделя, заедно с дъщеря му и седем други души, Коелю каза, че ще изтрие това, над което двамата са работили заедно.

 

УСТАНОВИ СЕ ПРИЧИНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА НА ХЕЛИКОПТЕРА НА КОБЕ БРАЙЪНТ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

“Ти беше повече от страхотен играч, скъпи Коби Брайънт. Научих много от теб“, написа Коелю. „Ще изтрия черновата веднага, тази книга е загубила своята причина.“

 

Писателят сподели случка, която имал с Брайънт миналия август, когато баскетболистът, петкратен шампион в НБА и двукратен олимпийски златен медалист, предложил да напишат книга заедно. “По всяко време”, отговорил Коелю, който беше обсипан с молби на феновете да завърши книгата в знак на почит към Брайънт.

 

 

 

Той каза, че Брайънт е искал книгата им да покаже на децата в неравностойно положение, че могат да преодолеят неблагополучието чрез спорт. Чрез своята мултимедийна компания Granity Studios, Брайънт работи с писатели, за да публикува детски поредици от книги, показващи “спорт и магия”.

 

Някой ден, добави Коелю, той може да пише „за нещата, които научих от Коби и какво е човек, който е по-голям от живота. Но детската книжка вече няма смисъл.”

 

 

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции