<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо в най-гъ...

НЕДОПУСТИМО: Болници връщат пациенти, щом нямат Covid-19? (РЕПОРТАЖ)

09 Ноември 2020
0 5821

Скъпи приятели, по време на брифинг на Министерството на здравеопазването поставихме важен въпрос към министър Ангелов – Има ли данни болници да приемат само пациенти с COVID-19? Отговорът му беше категорично отрицателен.

Извънреден брифинг на здравния министър и столичния кмет: Отпускат 80 млн. лв. за медиците на първа линия (видео)

Причина за въпроса ни стана поредният случай на пациент, на когото е отказано лечение. Дъщеря му разказа в интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова и с оператора Йохан Вирт през какво са преминали, докато баща й, възрастен мъж с двустранна бронхопневмония и отрицателен тест за коронавирус, бъде приет за лечение в болница.

Преди седмица започва кошмарът на семейството. От спешна помощ два пъти отказват да го вземат, след като близките му са чакали линейка повече от 7 часа. Болниците „Александровска“, „Пирогов“, „Токуда“, „София мед“, „Света Анна“ и ИСУЛ са категорични – щом не е с COVID-19, няма да го приемем. Въпреки че специалитеите във всички тези болници са били категорични, че човекът е в тежко състояние и трябва да бъде хоспитализиран, те са отказали да се погрижат за него.

Лекари отказват спешна помощ на дете, защото е от друга област (РЕПОРТАЖ)

След използване на връзки, типично по български, той най-после е приет в частната болница „Света София“. Сега той е под грижите на д-р Арсова, на която близките му са благодарни.

Решихме и ние да проверим как стоят нещата и се обадихме на всички споменати болници. Единствено от „Пирогов“ отговориха на обаждането, като след пренасочване към кабинета на д-р Симидчиев обясниха, че са уведомили Здравното министерство, че нямат легла за други пациенти и вече са изцяло COVID лечебно заведение.

Доц. Кунчев: Един и същи човек може да влезе втори път в статистиката на новозаразените

Не така обаче мисли самият министър Ангелов, към когото адресирахме този сигнал. Надяваме се да се вземат мерки и да не се оставят други пациенти в тежко състояние без навременна и адекватна лекарска помощ.

Ние продължаваме да следим темата COVID-19, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции