<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76462" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев съ...

Пациент със задух почина пред дома си в Плевен, след като бе върнат от преглед в болница (видео)

26 Октомври 2020
0 788

76-годишен мъж от Плевен почина, след като беше върнат в дома си, тъй като нямало място в университетската болница в града, предаде Нова тв.

На 18 октомври Тодор Георгиев получава задух и личният му лекар сигнализира на Бърза помощ. Оттам го изписват три часа по-късно с обяснението, че има симптоми на коронавирус и след като му е взет PCR тест, резултатът от който трябва да изчака вкъщи, тъй като т.нар. буферни отделения в болницата вече са пълни.

“В момента, в който го изкараха от количка, за да го качат на линейката и да го върнат вкъщи, аз го попитах: “Можеш ли да дишаш?” – той отвърна: “Не”.

Мъжът бил качен на линейката и върнат у дома. Пред вратата обаче паднал и починал.

„Лекарката му правеше сърдечен масаж, но той си беше отишъл”, споделя Ралица Окова.

Директорът на столичната РЗИ подаде оставка

Говорителят на болницата в Плевен Момчил Цветков обясни, че пациентите със съмнения за Covid-19, но без тест, се настаняват в триаж, в който се изчаква положителната проба. Човек, за който няма данни, че е с коронавирус, не може да бъде настанен, защото болницата щяла да се напълни за 1 ден.

„Починал е от остър коронарен инцидент, който няма общо с лечението на симптоми за Covid. Той е получил инфаркт”, заяви Момчил Цветков.

По случая се изказа и директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов, който обяси:

“Смятам, че човек, който е с дихателна недостатъчност или с начеваща дихателна недостатъчност трябва да бъде настанен в болница, независимо, че буферните отделения са пълни”, обяви той в предаването “Здравей, България”.

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции