Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Перничани на протест срещу изтровените кучета, хвърлиха труповете им пред общината (видео)
Перничани на протест срещу изтровените кучета, хвърлиха труповете им пред общината (видео)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
10-30-17
добавено
11408
прегледа

Граждани на Перник изхвърлиха мъртви кучета, събрани от улиците на града пред сградата на Община Перник. Те направиха това в знак на протест, че никой не прави нищо по страшния проблем в града с масовото отравяне на кучета.

 

 

Десетки, ако не стотици трупове на отровени кучета се намират в целия град последния месец. Почти всеки ден перничани алармират в социалните мрежи за нови и нови отровени кучета.

 

 

След като изсипаха от черни чували три мъртви кучета веднага се появиха живи бездомни кучета, които започнаха да ги душат. Жена застана до легналите мъртви кучета с призив: “Те не заслужават това“.

 

“В Перник няма къде да се изхвърлят отровените кучета. В кастрационния център има един хоризонтален фризер, който побира по три трупа. Когато обаче са 10-15 на ден, те няма къде да се слагат. Полицията идва, снима труповете, но извършителя е неизвестен. В нашия град няма дори кой да направи една елементарна аутопсия, за да се установи вида на отровата. Освен бездомните, много домашни кучета също умряха. Отровата се хвърля предимно около училища и детски площадки. Очакваме някой да направи нещо. Общината знае, определено знае”, обяви жена, участваща в протеста.

 

“Сутрин тръгвахме за детска градина,  кучетата бяха отровени и мъртви. Детето се разстрои изключително много. Разплака се. Не смятам, че едно три годишно дете трябва да му започва така деня“, коментира възмутена  майка.