<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91725" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френски съд г...

Петиция поиска Джеф Безос да купи картината “Мона Лиза” и да я изяде

16 Юни 2021
0 336

Милиардерът и основател на суперкорпорацията Amazon Джеф Безос да купи шедьовъра на Леонардо да Винчи Мона Лиза и да го изяде – за това настоява иронична петиция в мрежата, събрала до момента над 6600 подписа, пише 9gag.

Според издание в Хюстън, Тексас, шегата първоначално е замислена от Кейн Пауъл още преди година, но напоследък стана вайръл, особено след като самият Безос обяви, че ще бъде един от първите космически туристи, които ще излетят с ракета на компанията му Blue Origin на 20 юли.

“Никой досега не е вкусвал от Мона Лиза и ето затова ние смятаме, че Джеф Безос трябва да повлече крак като направи първата стъпка това да се случи”, казва текстът към подписката.

Шедьовърът на италианският ренесансов майстор понастоящем се съхранява в “Лувъра” и е собственост на френската държава.

Към шегата с изяждането на великолепното платно на Леонардо, нека добавим и новината, че в Интернет върви и друга една петиция, която настоява Безос да стане постоянно пребиваващ космически жител. Каузата има дори по-широка популярност от тази за Мона Лиза и вече е събрала над 9000 подписа.

Джеф Безос стана първият човек в света с богатство над 200 милиарда долара

“Джеф Безос всъщност е Лекс Лутор, маскиран като предполагаем собственик на супер успешен онлайн магазин за търговия на дребно. Въпреки това, той всъщност е зъл владетел, админ на глобалното господство. Това го знаем от години”, твърди текст към нея.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции