<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91725" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френски съд г...

Петиция поиска Джеф Безос да купи картината “Мона Лиза” и да я изяде

16 Юни 2021
0 413

Милиардерът и основател на суперкорпорацията Amazon Джеф Безос да купи шедьовъра на Леонардо да Винчи Мона Лиза и да го изяде – за това настоява иронична петиция в мрежата, събрала до момента над 6600 подписа, пише 9gag.

Според издание в Хюстън, Тексас, шегата първоначално е замислена от Кейн Пауъл още преди година, но напоследък стана вайръл, особено след като самият Безос обяви, че ще бъде един от първите космически туристи, които ще излетят с ракета на компанията му Blue Origin на 20 юли.

Петиция поиска Джеф Безос да купи картината &#8220;Мона Лиза&#8221; и да я изяде

“Никой досега не е вкусвал от Мона Лиза и ето затова ние смятаме, че Джеф Безос трябва да повлече крак като направи първата стъпка това да се случи”, казва текстът към подписката.

Петиция поиска Джеф Безос да купи картината &#8220;Мона Лиза&#8221; и да я изяде

Шедьовърът на италианският ренесансов майстор понастоящем се съхранява в “Лувъра” и е собственост на френската държава.

Към шегата с изяждането на великолепното платно на Леонардо, нека добавим и новината, че в Интернет върви и друга една петиция, която настоява Безос да стане постоянно пребиваващ космически жител. Каузата има дори по-широка популярност от тази за Мона Лиза и вече е събрала над 9000 подписа.

Джеф Безос стана първият човек в света с богатство над 200 милиарда долара

“Джеф Безос всъщност е Лекс Лутор, маскиран като предполагаем собственик на супер успешен онлайн магазин за търговия на дребно. Въпреки това, той всъщност е зъл владетел, админ на глобалното господство. Това го знаем от години”, твърди текст към нея.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции