<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100051" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кремъл воюва ...

Петков и Василев могат да получат места в листите на “Демократична България” при определени условия (видео)

17 Септември 2021
0 1685

„През времето на 46-ото НС установихме, че сме на едно мнение с Кирил Петков и Асен Василев по основните теми, като например борбата с корупцията. Готови сме на взаимодействие. Когато се видим с тези хора, ще обсъдим начините на партньорство. За да им предложим места в листата, те трябва да ни бъдат коалиционен партньор”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов.

По думите му, от партията са имали неформални контакти с Петков и Василев, докато двамата са били министри. 

Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев

„Много е важно да работим за това в следващото НС да се създаде консистентно мнозинство, което да излъчи правителство. Разбира се, има риск от раздробяване на парламентарното пространство от нови субекти”, поясни Атанасов.

„Искам да акцентирам върху много важни неща, които останаха встрани. Корпорацията „ГЕРБ” е на власт. Това е пагубно за държавата. От ДБ заявихме преди 4 години, че основната ни задача е да демонтираме Борисовата държава. Трябва ни мнозинство, което да излъчи правителство на промяната, което да извърши този демонтаж, колкото и грубо да звучи. Тези хора са още на власт в основни отрасли – в енергетиката, транспорта. И през цялото време се възползват от прокурорски чадър”, каза още съпредседателят на „Демократична България”.

Според него от „Има такъв народ” са можели да съставят правителство, но сякаш не са искали. От друга страна БСП много са искали, но не са успели.

„Ако „Демократична България” бяхме мандатоносител, щяхме да покажем политическа култура и начин, по който се търси и събира мнозинство за съставяне на правителство”, уточни Атанасов.

Той коментира и темата с подслушването на политици.

„В този парламент, който си отиде, имаше най-малко 45-има депутати, които бяха подслушвани и може би 4-5 журналисти. Единият работи за авторитетна международна агенция. Бяхме готови да предложим проект за изменение за Закона за СРС-тата, но нямаше време”, заяви Атанасов.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции