<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33696" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Петокласник, разкрил кражба, получи награда „Полицай на годината“

13 Декември 2018
0 1162

Петокласникът Златомир Матеев получи награда за граждански принос от МВР. Причината е, че момчето е демонстрирало „детективски” умения, като е разкрило адреса, на който се намира откраднато колело в Шумен.

 

 

 
Златомир Матеев е син на полицай в Шумен. През октомври колелото на бащата на момиче от компанията му било откраднато. Няколко дни по-късно обаче петокласникът засякъл велосипеда. Заедно със свой приятел решил да проследи момичето, което го карало. Стигнало до жилищния и адрес и подал сигнал в полицията. Оказало се, че колелото е препродадено.

 

 
„Полицай на годината” за 2018, пък, стана младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив. Той спасил живота на 4-годишно дете по време на демонстрация в града.

 

 
През 2018 година младши инспектор Яковски организира и провеждането на обучение по "Безопасност на движението" в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. Той спасява и живота на 4-годишно дете по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е сред публиката, припада и гълта езика си. Наградата беше връчена от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции