Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Петролна компания от Венецуела опитала да изнесе държавни средства в България?
Петролна компания от Венецуела опитала да изнесе държавни средства в България?
02-10-19
добавено
747
прегледа

Петролна компания от Венецуела опитала да изнесе държавни средства в България, сочат нови доклади. Депутатът от венецуелския национален парламент Карлос Папарони твърди, че Венецуелската национална петролна компания "Петролеос де Венесуела" (PDVSA) се е опитала да изнесе държавни средства в България.

 

 

 

 
"Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", коментира народният представител, цитиран от руската информационна агенция "Нюз".

 

 

Тази информация бе потвърдена и от Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за временен президент на Венецуела. Новият държавен глава дори планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро.

 

 

 

Днес стана ясно още, че "Петролеос де Венесуела" е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби в сметка, открита неотдавна в руската "Газпромбанк". За това съобщава Ройтерс, като се позовава на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп.

 

 

Решението на "Петролеос де Венесуела" беше взето след като САЩ наложиха тежки финансови санкции на 28 януари, целящи да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до петролните приходи. Оттогава предприятието притиска своите чуждестранни партньори в съвместни предприятия в нефтодобивния регион Ориноко да решат официално дали ще продължат проектите.
 

 

Сред тези чуждестранни партньори са норвежката петролна компания Екуинор (Equinor), американският петролен гигант Шеврон (Chevron) и френската компания Тотал (Total).

 

 

Освен това "Петролеос де Венесуела" е наредила на съвместното си предприятие Петроседено да спре добива на изключително тежък петрол поради липса на горива, с която да разрежда добитите количества. Причината е, че доставчиците от САЩ не могат да изнасят горива за Венецуела поради санкциите, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: Дарик