<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Петте най-големи новини от конференцията на Facebook (видео)

01 Май 2019
0 6470

Водещата тема на събитието F8 на Facebook, проведена в Сан Хосе, Калифорния беше "бъдещето е лично", съобщава The Verge.

 

След година, преминала в обвинения към компанията, че ползва личната информация на потребителите си, и че насърчава разделението в обществото, тя отново ще насочи усилията си към това да свързва хората със семействата и приятелите им.

 

Именно това обеща Марк Зукърбърг. Новата версия на социалната мрежа с кодовото име FB5 ще промени почти всеки аспект на платформата. Ето петте най-важни акцента в промяната.

 

Фокусът на Фейсбук ще бъде около групите и събитията

 

""

 

Най-видимата част от промените ще бъде чисто визуална – по-лек десктоп сайт, по-лека апликация за мобилни устройства. Голямата изненада е, че си отива класическото синьо. Не е ясно каква ще е новата цветова гама и дали ще бъде само една.

 

Зукърбърг обещава по-бързо зареждане, по-приятна визия и дори напълно ново лого. Основен фокус на петата версия на Facebook ще бъдат групите – те ще имат свой нов, отделен таб, на по-централно място и много нови функции. Групите ще бъдат по-лесни за намиране, по-лесно ще е участието в тях, ще получаваме персонализиран поток от всички свои групи, отделно от основния News Feed.

 

Инстаграм ще има нови функции за камерата и по-незабележими лайкове

 

""

 

 

Компанията ще надгради интерфейса на камерата и ще добави нов режим "Създаване", който ще направи по-лесно споделянето на съдържание извън традиционните снимки и видеа. Също така ще бъде разширена възможността за закупуване на продукти в приложението, отваряйки го по този начин към артисти, спортисти и творци.

 

Междувременно Инстаграм тества система, която почти изцяло ще скрие лайковете от потока на потребителя, така че да може той да се съсредоточи върху снимките и клипчетата, които споделя, а не само върху това колко лайка ще съберат те.

 

Фейсбук Месинджър ще се фокусира върху "близките приятели"

 

""

 

Месинджър като цяло ще претърпи сериозно подновяване. За iOS ще бъде направен съвсем нов дизайн, за да заема по-малко място на телефона. Новата версия ще бъде около 20% от сегашния си размер. Също и ако сте на PC или Mac, по-късно тази година Фейсбук обеща да пусне Месинджър като отделно приложение, а не да го ползвате през браузъра си.

 

Messenger вече ще поддържа криптиране от край до край по подразбиране. Платформата ще бъде интегрирана с другата популярна чат-програма – WhatsApp. Съдържанието вече ще може да се споделя по-ефимерно през социалната мрежа – тоест да изчезва всякаква следа от него, след като е получено. 

 

Още следващият месец идват Oculus Rift и Oculus Quest

 

""

 

Става дума за комплекта за виртуална реалност на Фейсбук. И все пак ентусиазмът ни относно него на първо време ще бъде попарен от високата му цена.

 

Отделна апликация за запознанства – Facebook Dating

 

""

 

Както бе загатнато още в началото на годината, Facebook ще има отделна апликация за запознанства – Facebook Dating, която засега се тества в 5 държави, но скоро ще бъда достъпна в още 14.

 

Освен романтичните запознанства, ще има и нова функция за обикновените – Meet New Friends, или срещни нови приятели, която ще ни предлага не просто познати на познати, но и хора, с които нямаме никаква връзка през социалната мрежа, но с които може би имаме нещо общо – според изчисленията на алгоритмите на социалната мрежа.

 

Всички тези нови опции ще се ползват само по наше решение и ще са изключени по подразбиране.

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции