<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95345" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев о...

Петър Илиев е номинацията за премиер на „Има такъв народ“?

30 Юли 2021
0 8541

Петър Илиев ще бъде номинацията на „Има такъв народ“ (ИТН) за премиер. Тази информация е била потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника.

В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета.

Петър Илиев е номинацията за премиер на „Има такъв народ“?
Снимка: СУ “Климент Охридски”

Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Почетен консул на Барбадос, както и ръководител на Консулството на Барбадос в България.

Румен Радев обяви кога ще връчи мандата на “Има такъв народ” (видео)

През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд, който разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Той възникна, след като Иванов беше назначем за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на БСП и ДПС начело с Пламен Орешарски (2013-2014), но беше принуден да се оттегли само няколко часа по-късно. Причина за това стана фактът, че през 1995 г. Иванов е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК.

Петър Илиев е номинацията за премиер на „Има такъв народ“?

По-рано днес президентът Румен Радев обяви, че ще даде мандат за съставяне на правителство на “Има такъв народ” днес в 17 часа. Изказването му можете да си припомните във видето горе.

Името на Илиев се появи в публичното пространство като номинация на ИТН в неслучилия се проектокабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции