Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Печалби от Национална лотария вече не се изплащат, но още се продават билети
Печалби от Национална лотария вече не се изплащат, но още се продават билети
У нас
02-09-20
добавено
18539
прегледа

Обектите, в които се продават талони за двете частни лотарии - Национална лотария и Лотария България, вече не изплащат печалби, пише Сега.

 

Търговците дори са сложили предупредителни надписи. Въпреки това те продължават да продават лъскавите билети. В същото време продължава и рекламата на частните лотарии по телевизиите, откъдето валят обещания за още много печалби.

 

Припомняме, че в петък парламентът гласува окончателно промените в Закона за хазарта, с които се прекратяват лицензите на частните оператори на лотарийни игри. Този вид хазарт вече ще се предлага само от държавния спортен тотализатор. Отнемането на лицензите за Национална лотария и Лотария България, става с влизането в сила на законовите промени, а това се очаква през идната седмица. 

 

ДЪРЖАВНИЯ МОНОПОЛ ВЪРХУ ЛОТАРИЯТА БЕШЕ ГЛАСУВАН БЕЗ ДЕБАТ В ПАРЛАМЕНТА

 

"Българите да спрат да си купуват талони, защото спирането на продажбата им става след обнародването на Закона за хазарта. Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се прекрати и да се изземат всички талони от всички места, където се продават в момента освен тези на спортния тотализатор", каза след гласуването на законовите промени вносителят им Валери Симеонов.

 

 

 

 

 "Печалбите могат да бъдат получени според общите правила на игрите. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата", каза още Симеонов.

 

КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД "МЕЧТИТЕ" НА НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ

 

Според правилата на "Национална лотария", публикувани на сайта ѝ, печалби до 1000 лв. се изплащат в Лафка, до 5000 лв. чрез Easy pay, а над тази сума - спечелилият трябва да се обади на посочен телефон. Няма обаче информация на каква стойност са неизплатените печалби.

 

Източник: Сега

Снимка: Булфото