<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разрушаванет...

Пиарът на ГЕРБ в противоречие с Валери Симеонов: Не ми е известно темата с палатките да е обсъждана от коалицията (видео)

07 Август 2020
0 3397

Пиарът на управляващата партия ГЕРБ Никола Николов обяви пред bTV, че акцията по премахването на палатките от кръстовищата в София и Варна е решена и координирана от МВР.

Николов заяви, че “много хора, стотици, да не кажа милиони, искаха да могат да се придвижват свободно в градовете, в които живеят и работят”.

Той отказа да даде оценка на акцията по премахването на блокадите, защото не е работа на политиците да коментират работата на МВР, с което влезе задочно в противоречие с вицепремиера Валери Симеонов, който по-късно заяви, че решението е взето след коалиционни разговори, продължили повече от 4 часа. “Не ми е известно вчера такава тема да е била обсъждана”, каза преди това Николов.

Разрушаването на палатковите лагери е решено от управляващите, а не от МВР, твърди Валери Симеонов (видео)

Той заяви, че от МВР са избрали ранния час за провеждането ѝ с оглед на това, че нощем на блокадите остават “15-20 човека”, които при отсъствието на медиите са склонни да съдействат на полицията, а не да се конфронтират с органите на реда.

Извънреден брифинг на СДВР за нощната акция: Осигурихме правото на всеки гражданин да се придвижва свободно (видео)

От брифинга на МВР тази сутрин стана ясно, че от полицията са използвали високоговорители, за да разпоредят на протестиращите да напуснат пътното платно и да приберат всички предмети.  

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Angel Gyaurov

    07 Август 2020

    Севде, набий му акъл на този.

Реакции