Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Пилоти се оплаквали от Боинг 737 Макс 8 още преди катастрофите
Пилоти се оплаквали от Боинг 737 Макс 8 още преди катастрофите
По света
03-13-19
добавено
1134
прегледа

Пилоти са се оплаквали от проблеми с Боинг 737 Макс 8 още преди двете катастрофи с машините. Заради инцидентите със самолети на Етиопия и Индонезия, Европейският съюз и Китай забраниха полетите с тях.

 

Оплакванията са били свързани с проблеми с автопилота. Този режим на работа е описван дори като "престъпно несъвършен". Веднага след включването му носът на самолета започвал да се "забива". При един от случаите има запис на помощник-пилот, който вика: "Не потъвай! Не потъвай!". "Веднага изключих автопилота и започнах да вдигам машината. Предполагам, че беше някаква грешка с автоматиката, но, честно казано, никой от нас не можа да разбере каква е била причината", пише доклада му. 

 

Друг пилот заявява, че е необяснимо защо нито производителят на машините, нито авиокомпанните не са провели достатъчно адекватно обучение на екипажите. Нито пък са представили документи, от които да стане ясно с какво точно Боинг 737 Макс 8 се различава от по-рано произведените самолети на фирмата.

 

"Чудех се какво още не знам. Инструкциите за управление бяха неадекватни. Всички авикомпании, които ползват този самолет, трябва да настоява Боинг да включи в инструкциите всички подробности", заявил е същият пилот.

 

Фирмата-прозиводител продължава да твърди, че самолетите й са сигурни. Оттам обаче заявяват, че са започнали да работят върху подобрения на софтуера за управление.

 

Източник: The Verge