Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Пилотът, който приземи самолет в нива: Не съм герой, просто спасих пътниците и екипажа (видео)
Пилотът, който приземи самолет в нива: Не съм герой, просто спасих пътниците и екипажа (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-16-19
добавено
86988
прегледа

Пилотът-герой, който приземи аварийно руски самолет с 233 пътници на борда в царевична нива, е действал хладнокръвно с една единствена мисъл - как да кацне възможно най-меко. Това разказа самият Дамир Юсупов след инцидента, който по чудо се размина без жертви, пише Daily Mail.

 

 

ДЕСЕТ ДУШИ ПОСТРАДАХА ПРИ АВАРИЙНО КАЦАНЕ НА РУСКИ САМОЛЕТ, УДАРИЛ ЯТО ЧАЙКИ (ВИДЕО)

 

 

 

 

 

Полетът от Москва до Симферопол, Крим, се сблъскал с ято чайки, както стана ясно още вчера.

 

 

 

 

"Излетяхме и усетих как единият двигател отказва, имали сме такива тренировки и реших да обърна, за да кацна на летището. Тогава разбрахме, че и вторият двигател губи мощност. Ситуацията бързо се влошаваше, постоянно търсихме решение, но нямахме време", допълни пилотът. 

 

 

 

 

Той се обадил до летището с молба да направи аварийно кацане, но в крайна сметка бил принуден да приземи самолета в царевичната нива.  

 

 

 

 

Юсупов  успява да приземи машината с изключени двигатели и без колесник. 41-годишният пилот е приветстван като герой заради успешното кацане, при което само няколко души са леко пострадали. 

 

 

 

 

Капитан Юсупов сподели как малко след инцидента се качил обратно в пилотската кабина и се обадил на жена си, за да ѝ разкаже какво се е случило.

 


„След като успешно евакуирахме пътниците, излязох от кабината, обиколих самолета, разгледах какви са външните повреди. Върнах се в пилотската кабина и оттам се обадих на жена си.

 

 

"Много хора казват, че съм герой, но за да бъда честен, изобщо не се чувствам такъв, защото направих това, което трябваше да направя: спасих самолета, пътниците и екипажа", казва Дамир Юсупов. 

 

 

Източник: Daily Mail