Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Писмо в бутилка спаси заседнало на водопад семейство
Писмо в бутилка спаси заседнало на водопад семейство
По света
09-10-19
добавено
2114
прегледа

Семейство, заседнало на водопад в Калифорния, бе спасено, след като други туристи намериха писмо за помощ в бутилка, съобщава Ню Йорк Пост. Случката е от юни. Тогава 44-годишният Къртис Уинстън, приятелката му Кристал Рамирез и 13-годишният му син Хънтър заседнали на отдалчен водопад, след като се изкатерили по пролом. Оказало се, че въже, по което трябва да слязат обратно, липсва.

 

"Беше си страшно. През цялото време не срещнахме и един човек", разказва Уинстън.

 

След като се оказали в капан, тримата решили да направят голям надпис SOS от камъни, за да се вижда от въздуха. След това написали бележка: "Заклещени сме на водопада, доведете помощ", сложили я в бутилка и я пуснали във водата. Като по чудо, само няколко часа по-късно други двама катерачи открили бутилката. Малко по-късно същата нощ хеликоптер пристигнал при тримата.

 

"Бяхме вече заспали, когато изведнъж чухме хеликоптера точно над нас", разказва Кристъл. На следващата сутрин тримата слизат от водопада.

 

"Можете да се досетите, че бяха много щастливи да ни видят", разказва един от пилотите Джо Кингман. Той допълва, че за 23 години за първи път попада на случай, в който някой е спасен благодарение на писмо в бутилка.

 

Спасеният Уинстън допълва: "Невероятно е. Какви са шансовете да се случи нещо подобно".

 

Източник: NewYorkPost