<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41399" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Пицата на бъдещето: с тесто от щурци, сирене от бадеми и зехтин от водорасли

11 Октомври 2019
0 2133

Пицата на бъдещето ще бъде направена от тесто от щурци, домати, отглеждани без почва и сирене на основата на ядки.  Експерти показаха как ще се приготвя Маргарита през 2039 година, и как ще се промени храната ни в бъдеще, пише Daily Mail.

 

Нарастващото население по света и променящият се климат ще наложат промени и в начините на производство на храната, и в източниците на хранителни ресурси.

 

 

""

 

 

Готвачите на бъдещето ще ползват продукти, отглеждани без почва, във ферми с изкуствено LED осветление. Брашното ще се прави от насекоми, а млечните продукти ще са на основата на ядки и семена. Сиренето е от ядки – бадеми или кокос, а "зехтинът" е от водорасли. Тя ще прилича на обикновена пица, но за да стигне до масата, ще е необходима авангардна химия на храните.

 

 „Ако днес правим пицата с меса и сирена, предлагани в търговската мрежа, то пицата в бъдещето може да е направена от съставки, които никога не са виждали слънцето. Нищо чудно пицата да бъде направена от 3D принтиран робот на готвач и след това внимателно изпечена по краищата с лазерен лъч", заяви един от учените, работещи по проекта, Том Чийзрайт.

 

 

""

 

 

Ако заменим  20-25 на сто от зърното, използвано за производството на хляб с алтернатива, пълна с протеини като щурците, това може да промени изцяло използването на ресурсите на планетата като вода, енергия и земя", обясни още Чийзрайт.  „Хората, които възразяват срещу слагането на ананас на пицата, няма да са доволни от промените“, шегува се експертът.

 

 

""

 

 

Пицата на бъдещето ще покаже развитието на науката, инженерството и технологиите, които ще бъдат в основата на храненето на населението по света.

 

 

Учените обаче явно не са гледали фантастичния филм от 1989 година "Завръщането в бъдещето:2", където още преди 30 години ни показаха Пицата на бъдещето. Припомняме ви забавната сцена във видеото горе. 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции