<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една гениалн...

Пияни еноти бяха забелязани по улиците на канадско градче (видео и снимки)

10 Септември 2019
0 1935

Пияни еноти са забелязани в различни части на градчето Стицвил в Канада, като жителите твърдят, че животните по цял ден спят заради махмурлука си в задните им дворове.

 

 

""

 

 

В понеделник Емили Роджърс пристигнала вкъщи и за нейна изненада открила един доста "подпийнал" енот.

 

"Той наистина не можеше да се движи… влачеше краката си, клатушкаше се и се изправяше трудно. Беше очевидно, че нещо не е наред", каза Роджърс.

 

 

""

 

 

След като наблюдавала животното в продължение на няколко часа, Роджърс се обадила на властите и служители дошли да премахнат животното.

 

Предишният ден, друга жителка – Джули Фонг, имала подобно преживяване, след като на вратата ѝ почукал полицай, който поискал да огледа двора. Полицаят бил изпратен по сигнал за енот в района, който изглеждала опиянен.

 

"Под верандата на къщата ни имаше пиян енот", каза тя.

 

Фонг предполага, че това е същото животно, което съпругът ѝ видял да се спъва по пътеката и да си почива на оградата зад къщата им по-рано същия ден.

 

 

""

 

 

"Той ми каза, че енотът изглеждал като някой, който е прекалил с питиетата", добави тя.

 

Всъщност, според Майкъл Рунц, който е професор по биология в университета в Карлтън, енотите не са посещавали местния бар, а е по-вероятно да прекаляват с консумацията на ферментирали плодове.

 

Рунц твърди, че през тази година в района има изобилие от плодове, които падат от дърветата и изглежда, че енотите им се наслаждават твърде много.

 

„Възможно е някои от плодовете да ферментират под жегата и животните да се "напиват", след консумацията им“, твърди той.

 

 

""

 

 

Той също така сподели, че обикновено птиците прекаляват с ферментирали плодове, но е чувал за подобни случай с еноти и в щата Вирджиния миналата година.

 

Тогава животните били толкова опиянени, че много от жителите твърдят, че са ги виждали да падат дори от дърветата.

 

Източник: CBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции