<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40184" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Nestlé иска да д...

Пияни туристи завладяват Прага (видео)

26 Август 2019
0 1485

Прага вече е петата най-посещавана дестинация в Европа. Пияните туристи и организираните турове по кръчмите в столицата на Чехия обаче разбиват живота на местните и съсипват имиджа на красивия туристически град.

 

 

55-годишният фотокорепосндент Юджън Кукла споделя пред The Guardian своите впeчaтления за "падението на Прага".

 

 

Той казва, че животът на семейството му буквално е бил съсипан от алкохолния туризъм, който се развива през последните 10-15 години.  

 

 

""

 

 

В нощта, когато хиляди чехи се включиха в шествие, посветено на годишнината от съветската инвазия на 21 август 1968 г., хиляди туристи от различни места като Австралия, Нова Зеландия, Германия, Франция, Бразилия и Белгия обикаляха по улиците с друга мисия – да се забавляват и да се напият. Във видеото можете да видите нагледно как прекаварт времето си група британски туристи в Прага. 

 

 

Репутацията на Прага като дом на изумителни барокови и готически архитектурни паметници е изместена от имиджа на чешката столица като място с евтина бира. Тази тенденцията преобразява Прага и рискува да изгони местните жители от центъра на града, така че централните зони да се превърнат в зони само за туристи.

 

 

""

 

 

Ян Штерн, който тази година встъпи в длъжност като кмет, се закани да въведе по-строг регламент в нощния живот в града и започна разговори със собствениците на барове, опитвайки се да ги убеди да не участват в организираните алкохолни турове. Той подготвя и забрана на силния пум на открито.

 

 

„Важно е да не се отказваме от историческия център на града, който е най-ценното ни наследство, и да не го оставяме да се превърне в мъртва зона, която е просто фон за нощен живот и евтин вид туризъм“, каза Штерн.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции