Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Пламен Георгиев заминава за Валенсия с над 3000 евро заплата, според испански медии
Пламен Георгиев заминава за Валенсия с над 3000 евро заплата, според испански медии
10-07-19
добавено
625
прегледа

Бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бутне незаконното барбекюто на терасата си и ще замине за Валенсия, където тези дни ще започне официално дипломатическата му кариера.

 

 

НОВИЯТ КОНСУЛ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ СЕ ОКАЗА С НАЧАЛНО НИВО ИСПАНСКИ

 

 

 

 

Според публикации в испанското издание "El Confidencial"  Георгиев ще получава около 3300 евро на месец командировъчни, както и отделни средства за съпругата и децата му, ако го придружат. Предишни консули са получавали по 500 евро на месец за съпругите си, 200 за всяко дете и платен наем на апартамент в една от най-хубавите зони на града. Българското правителство поема разходите и за частно училище за децата му. 

 

 

 

 

Пламен Георгиев ще отговаря за над 40 хиляди българи във Валенсия и областта, които търсят консулска помощ предимно по бюрократични проблеми. Външно министерство, което едва ли стои зад идеята за трудоустрояването на Георгиев във Валенсия, мотивира назначението с това, че той знаел испански и работел добре с правоохранителните органи в Испания. Георгиев обаче се оказа с начално ниво на познания по испански език. Според автобиографията на бившия шеф на антикорупционната комисия, депозирана в парламента през февруари 2018 г, той владее испански на ниво А2, което предполага съвсем базисни познания.

 

 

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ОЩЕ НЕ Е ПОИСКАЛ ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН КАТО ПРОКУРОР

 

 

 

 

Пламен Георгиев, изпратен да представлява България като генерален консул във Валенсия, привлече вниманието и на местните медии. "Ел Конфиденсиал" съобщава, че стотици българи се бунтуват срещу неговото назначение. Срещу изпращането му за консул тече и онлайн петиция, която е подкрепена от над 3500 души. Кампанията достигна дори до кралското семейство на Испания и премиера на Валенсия Жимо Пуиг, но Испания прие назначението му.

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА СЕ ИЗГАВРИ СЪС ЗАКОНА ЗАРАДИ БАРБЕКЮТО НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

 


Междувременно стана ясно, че Пламен Георгиев е подал молба до Административен съд - София, с която оттегля жалбата си срещу заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на двата навеса, единият от които барбекю, на терасата към апартамента му. 

 

 

 

Източник: El Confidencial