<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95838" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Пламен Николов: Мандатът на ИТН може да бъде върнат на президента и преди петък

04 Август 2021
0 1784

Кандидатът за премиер Пламен Николов смята, че мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък, предава bTV.

“Все още не сме решили кога да върнем мандата. Ще го върнем изпълнен в нужния срок, но предполагам, че ще е по-рано от петък”, каза той пред журналисти.

Тогава е последният срок по Конституция, в който партията може да върне първия проучвателен мандат.

Пламен Николов: Мандатът на ИТН може да бъде върнат на президента и преди петък

В началото на заседанието зам.-председателят на ИТН Филип Станев представи пред депутатите приоритетите на партията и на предложения от нея проектокабинет. Вчера бяха обявени и имената на министрите. Огласеният списък с имената на избраните министри можете да си припомните във видеото горе.

Окончателно: Ето кои са министрите на ИТН (видео)

В кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание председателят на ИТН Тошко Йорданов също заяви, че ще върнат мандата на президента Румен Радев до петък.

Пламен Николов: Мандатът на ИТН може да бъде върнат на президента и преди петък

Междувременно ръководствата на парламентарните групи на “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!” се срещнаха в парламента. След разговорите председателите на групите Христо Иванов и Мая Манолова заявиха, че са обсъждали ситуацията, която и двамата определиха като “изключително сложна”. Христо Иванов посочи, че са обсъдили декларацията, която ИТН прочетоха от парламентарната трибуна тази сутрин и както и поисканата от тях подкрепа за приоритети.

Източник и заглавна снимка: bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции