<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Пламен Николов не е сред възпитаниците на университетa “Алпе Адрия”, твърди проверка на австрийска медия

09 Август 2021
0 9404

“Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?” Така е озаглавена публикация на австрийския журналист Уве Зомерсгутер в сайта на клагенфуртския вестник “Клайне цайтунг”, свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия и цитирана от Dir.bg.

Пламен Николов не е сред възпитаниците на университетa &#8220;Алпе Адрия&#8221;, твърди проверка на австрийска медия

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника е казал, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета “Алпе Адрия” в Клагенфурт.

Пламен Николов показа дипломите и дисертацията си (видео)

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Наскоро Николов представи дипломите си пред журналисти. Той заяви, че в Австрия е правил само научен проект. Николов представи и договор за стипендия за обучение в Австрия. Кандидат премиерът заяви, че дисертацията е защитил в СУ. 

Пламен Николов не е сред възпитаниците на университетa &#8220;Алпе Адрия&#8221;, твърди проверка на австрийска медия

Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по “Философия на икономиката, правото и политиката” Николов се явява преди няколко години на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов.

В официалната му биография на сайта на ИТН е изписано името на университета под Образование и отдолу СУ. 

Във видеото горе можете да си припомните брифинга на Пламен Николов, в който той “изглади” неяснотите в публичното пространство, относно дипломите и образованието си.

Източник: Dir.bg

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции