<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пламен Никол...

Пламен Николов разкри какви са “личните причини” за оттеглянето му като кандидат-премиер

11 Август 2021
0 4860

Кандидатът за министър-председател на „Има такъв народ” Пламен Николов разкри личните причини за оттеглянето си. Вчера той обяви, че ще оттегли кандидатурата си с волеизявление и добави, че ще го направи по “лични причини”. По-късно в пост в социалните мрежи разкри и какви са те.

Пламен Николов оттегля кандидатурата си за премиер по лични причини

Той посочва, че не желае да зависи от произвола на политически играчи, с които единственото, което ги свързва, е, че не искат нови избори. По думите му ИТН вече нямали естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата.

Николов нямал и намерение постоянно да се лишава от безспорни експерти в правителството „заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори”.

Ето цялата публикация на Пламен Николов, без редакторска намеса:

Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен! Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко.Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

[🔷] Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;

[🔷] Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

[🔷] Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.

Не на двуличието! Да живее България!

Искрено Ваш, Пламен Николов.

Във видеото горе си припомнете и изявлението на Слави Трифонов, в което той обяви, че ще оттегли предложението си за кабинет.

Източник: Facebook

Видео: 7/8 TV, лайсфтрийм: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции