<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Собственик н...

Пловдивчани засипаха с мръсни чорапи заведението на бияча на Митко в “Капана” (снимки)

29 Май 2021
0 15454

Над 100 пловдивчани се събраха пред заведението на адвоката Ивайло Пенов в пловдивския квартал “Капана” и го засипаха с мръсни чорапи, съобщава Dir.bg.

Собственик на заведение в Пловдив бие глава на продавач на чорапи и му разритва стоката (видео)

Снимка: Dir.bg

Гражданската наказателна акция бе организирана в социалните мрежи, след като Пенов нападна и удари уличния търговец Митко, който от години изхранва семейството си, като продава чорапи на посетителите на артквартала. 

Видеоклипа с насилието над Митко с чорапите, както е известен на пловдивчани, можете да си припомните по-горе. На кадрите, заснети от близка охранителна камера, се вижда как едър гологлав мъж не позволява на търговеца да премине по улицата, разпилява му стоката и дори го удря с глава. По време на спречкването и боя много от намиращите се наоколо хора, предимно от персонала на заведенията наоколо, се намесват да спрат бруталната агресия.

Снимка: Dir.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира, като започна проверка за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство. 

Видеоклипът предизвика невиждан гняв сред хилядите пловдивчани в социалните мрежи. Митко се грижи за семейството и за майка си и е любимец на целия град, както и на много туристи, които също го познават и са го запомнили. Той е известен като един от най-добродушните и неконфликтни хора, които може да срещнете из града.

Снимка: Facebooc/Rayna Zaykova

В рамките на броени часове гневните пловдивчани се организираха и още след 18 часа започнаха да се събират пред заведението на Пенов – “Yellow dot” на ул. “Христо Дюкмеджиев”, въпреки че то не работи и е заключено, а работещите в съседните заведения и магазини казаха, че адвокатът-бияч е отпътувал за София.

Снимка: Dir.bg

“Митко израсна на Руския пазар, още тогава беше с такова добро сърце. Преди време продавах чорапи на едро и го снабдявах, за да продава. Какво да ви кажа, това олицетворява безнаказаното мутренско поведение в страната”, каза Христо Атанасов.

Продавачът на чорапи също се появи пред “Yellow dot”, а всеки, който събуваше старите си чорапи и ги оставяше пред заключената врата, си купуваше нов чифт от Митко. Само за минути цялата стока на младия мъж бе изкупена. А протестиращите срещу агресията хора се заканиха, че акциите пред заведението на Ивайло Пенов ще продължат и през следващите дни.

Снимка: Facebooc/Rayna Zaykova

Ивайло Пенов е бивш варненски адвокат, наскоро дошъл в квартала. В последните месеци по време на пандемията и поредицата локдауни съседи твърдят, че многократно са го забелязвали демонстративно да изкарва маси и да не спазва наредбите. Мъжът има и осъдителна присъда от 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок от 2016 г. за обсебване на 14 000 лева на свой клиент през 2011 г. 

Източник: Dir.bg

Видео: Youtube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции