<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови доказат...

Победа за Бритни Спиърс! Най-после спечели срещу баща си след 13 години дела

13 Август 2021
0 2527

Поп-певицата Бритни Спиърс най-после ще се освободи от попечителството на баща си Джейми Спиърс след 13 години, пише BBC.

Адвокатът на Джейми Спиърс заяви в четвъртък пред американски съд, че клиентът му „не вярва, че публична битка с дъщеря му е от неѝн интерес“. „Господин Спиърс има намерение да си сътрудничи със съда и с новия адвокат на Бритни Спиърс, за да започне процес по прехвърляне на попечителството“, добави той и каза, че Джейми вече е започнал подобна процедура с предишния представител на поп звездата.

Победа за Бритни Спиърс! Най-после спечели срещу баща си след 13 години дела

Кариерата на певицата е в ръцете на попечители от 2008 г. насам, когато тя преживя психическа криза и трябваше да попадне под нечий чужд контрол заради здравословното си състояние. Съдът даде на баща ѝ възможност да управлява състоянието ѝ на стойност 60 млн. долара, както и много аспекти на личния ѝ живот.

Бритни Спиърс обаче поиска да се освободи от него, тъй като според нея е прилагал „насилие“ като попечител. Джейми отрича всякакви обвинения, че е нарушил правата си и заявяваше, че е „разтревожен“ за благосъстоянието на дъщеря си.

Бритни Спиърс иска съд да я освободи от „робството“ на баща ѝ

Феновете на поп звездата организираха кампания #Освободете Бритни, с която поискаха певицата да си извоюва пълна автономност.

За дълго продължаващото съдебно дело се заговори усилено тази година, след като New York Times пусна документалния филм „Framing Britney Spears“, който показа всичко, случващо се в живота на изпълнителката. 39-годишната жена заяви пред съда, че е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират.

Победа за Бритни Спиърс! Най-после спечели срещу баща си след 13 години дела

Попечителството над Спиърс се разделя на две части – една за състоянието и финансовите въпроси и друга за личността ѝ. Баща ѝ се оттегли като личен отговорник за нея през 2019 заради здравословни проблеми, а през юли Бритни пусна иск той да получи ограничение в достъпа до финансите ѝ.

Бритни Спиърс е подпалила домашния си фитнес със свещи (видео и снимки)

След решението на Джейми Спиърс да се оттегли, адвокатът на певицата Матю Розенгарт заяви: „Това е голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта. Разочаровани сме от продължаващите срамни и осъдителни атаки срещу нея“.

Джейми Спиърс ще продължи да изпълнява длъжността на попечител и ще се оттегли, когато дойде „правилното време“, заяви адвокатът му. Той посочи, че пред съда трябва да се представят всички документи за предаването на попечителството.

Източник: BBC, превод: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции