Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Повдигат обвинения на близък до Иванчева. Хулиганство ли е да извикаш „Мафия” в съда?
Повдигат обвинения на близък до Иванчева. Хулиганство ли е да извикаш „Мафия” в съда?
gospodari.com
05-18-19
добавено
3949
прегледа

Бившият пиар на районната община в „Младост” и близък до осъдената за подкуп Десислава Иванчева – Петър Кърджилов – най-вероятно ще бъде обвинен в хулиганство. Той вече е получил призовка и трябва да отиде в столичната полиция във вторник. „Ще се явя с адвоката си Александър Кашъмов”, написа Кърджилов във фейсбук.

 

Срещу Кърджилов е започнало дело заради виковете му по адрес на прокуратурата в коридора на спецсъда в деня, когато Иванчева бе осъдена на 20 години затвор, а заместничката й Биляна Петрова – на 15 години. Съдът ги призна за виновни, че са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

 

„Гадна мръсна мафия! Изчезвайте от тоя съд, не сте достойни за този съд!”, извика Кърджилов след изчитането на присъдата. Веднага след това той бе изведен от съдебната охрана и затворен в помещение близо до входа.

 

"Не зная дали са призовани и другите поддръжници на Десислава и Биляна, които също викаха в съда срещу бандата на Цацата и Гешев", написа Кърджилов. 

 

Според неофициална информация разследването срещу него е за т.нар. едро хулиганство, за което в Наказателния кодекс се предвиждат до 5 години затвор. Разследващите ще се опитат да докажат, че действията му са били извършени с „изключителен цинизъм или дързост”. Освен това се търси начин бившият пиар на „Младост” да бъде обвинен и че се е съпротивлявал на съдебна охрана, което допълнително може да утежни положението му. Като свидетели по това дело са разпитвани журналисти, отразявали присъдата на Иванчева в същия ден.

 

Източник: Фейсбук на Петър Кърджилов