Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Повече от 46 млн. лева ще трябва да връщат 253 къщи за гости
Повече от 46 млн. лева ще трябва да връщат 253 къщи за гости
11-16-19
добавено
1787
прегледа

Заради извършени нарушения при използването на европейската субсидия за изграждане, реновация или преустройства на къщи за гости, 253 такива проекти ще трябва да върнат общо 46.4 млн. лв. За това пише Медиапул, цитирайки Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

 

Сред санкционираните е и къщата за гости, използвана за лични нужди от бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Припомняме, че той бе обвинен за конфликт на интереси, защото е бил в управата на земеделския фонд, отпуснал над 391 хил. лв. безвъзмездна субсидия уж за къща за гости.

 

ЧАСТНА ВИЛА НА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР С ПАРИ ПО ЕВРОПРОЕКТ? ТОЙ ОТРИЧА.

 

Именно от този скандал тръгна и проверката на ДФЗ на общо 288 проекта, които все още попадат в периода на контрол и задължително петгодишно използване на финансиране от еврофондовете проект и които са получили общо 81 млн. лв. евросубсидия.

 

Сега "къщата за гости" на Манолев в местността "Чинар уши" в Сандански, изградена от фирмата "ЕТ "Агротрейд – Ана Димитрова" на детегледачката на децата на Манолев, която е била подставено лице,ще трябва да върне всички предоставени ѝ пари като безвъзмездна помощ. Те възлизат на 391 160 лв.

 

Подобен е случаят на още 157 проекта, на които е наложена пълната санкция и трябва да върнат изцяло общо 43.1 млн. лв., останалите 95 проекта са с частична санкция, която възлиза на 3.3 млн. лева.

 

"МОЯ ВИЛА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ". АФЕРА ЗА МИЛИОНИ, КОЯТО НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛА ДА РАЗСЛЕДВА

 

Според публикувания от ДФЗ Предварителен списък на бенефициерите, на които към 15.11.2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкция, става ясно, че Манолев е сред получилите най-високи субсидии за къща за гости. Още 33 проекта имат да връщат сходни суми.

 

 

Източник: Медиапул