<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38879" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Четири цирко...

Погребаха 14-те загинали моряка при аварията на руската секретна ядрена подводница (видео и снимки)

06 Юли 2019
0 8095

Четиринайсетте руски подводничари, загинали в пожара на секретния ядрен дълбоководен апарат в Баренцово море, бяха погребани днес на Серафимовското гробище в Санкт Петербург, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от Dir.bg.

 

14 ДУШИ СА ЗАГИНАЛИ ПРИ ПОЖАР НА БОРДА НА РУСКА СВРЪХСЕКРЕТНА ПОДВОДНИЦА

 

Траурната церемония, състояла се до паметника на загиналите през 2000 година моряци с подводницата "Курск", премина в закрит режим. Достъпът до гробището беше ограничен. На медиите не бе позволено нито да присъстват на опелото в близката църква, нито на погребението.

 

 

""

14 микробуса с телата на загиналите изчакват преди да влязат в гробището за церемонията

 

 

На гробището днес освен роднините на моряците бяха официални лица, сред които главнокомандващият ВМФ Николай Евменов, заместник-министърът на отбраната Андрей Картаполов, представители на местните власти.

 

 

""

 

 

Пожарът в дълбоководния апарат, избухнал на 1 юли, е тръгнал от акумулаторния отсек, но подробности за случилото се не бяха съобщени. Загинаха 14 души, отровили се с дима от пожара. Има оцелели, но не се съобщава колко. Според руски медии авариралият подводен съд е един от най-секретните, от типа "Лошарик".

 

НОВИ ДАННИ ЗА ПЛАМНАЛАТА РУСКА ПОДВОДНИЦА: „ТЯ МОЖЕ ДА ШПИОНИРА ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКИТЕ ИЛИ ДА ГИ УНИЩОЖИ"

 

 

Източник: Dir.bg

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции