<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42258" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пияна жена се...

Подаряват на Тръмп част от Берлинската стена с намек за неговата с Мексико (видео и снимки)

11 Ноември 2019
0 1004

Парче от Берлинската стена ще получи американският президент Доналд Тръмп по случай 30-години от падането на стената. Парчето тежи 2,7 тона и е специален подарък от жителите на Берлин, пише Quartz.  

 

 

8-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ПРЕСКОЧИ „НЕПРОНИЦАЕМАТА ОГРАДА НА ТРЪМП“ С МЕКСИКО (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

"Бихме искали да ви дадем едно от последните парчета от Берлинската стена с пожелание САЩ да се стреми към свят без стени", се казва в съобщение, подписано от гражданите на Берлин. Символичният подарък идва в контекста на желанието на американския президент да издигне стена между САЩ и Мексико като част от новата миграционна политика на Тръмп на "нулева толерантност".

 

 

БОЙКО БОРИСОВ: В СРАВНЕНИЕ СЪС СТЕНАТА В ПРОВАДИЯ, КИТАЙСКАТА СТЕНА Е БИЛА ЕДИН МЛАД СТРОЕЖ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

„Германия отново се обединява и в Берлин само няколко парчета ни напомнят, че нито една стена не трае вечно“, казват организатъорите на инициативата. От там заявиха, че са информирали Белия дом за подаръка по-рано тази седмица, но все още нямат потвърждение дали той ще бъде приет.

 

 

""

 

 

 

„Ако президентът Тръмп приеме писмото, то остава за него, но подаръците за президентите винаги принадлежат по закон на САЩ, а не на физическото лице. Парчето от стената е за хората“, заяви директорът на организацията "Die Offene Gesellshaft" Филип Хуземан.

 

 

ПО ГРАНИЦАТА НА САЩ: ЛОВЯТ МИГРАНТИ. И СЕ ГОРДЕЯТ…

 

 

""

 

 

Стената между САЩ и Мексико все още не е готова. Досега идеята на Тръмп струва на американските данъкоплатци около 10 милиарда долара. Трафиканти и нелегални мигранти обаче лесно преодоляват новите участъци от стената на Тръмп, така че се очаква да бъдат инвестирани още милиони за видеонаблюдение и охрана по границата.

 

 

Източник: Quartz

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции