Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Подготвят килия по евростандарт за Северин
Подготвят килия по евростандарт за Северин
10-12-18
добавено
18622
прегледа

В Министерството на правосъдието е постъпило искане за предоставяне на информация за условията в местата за лишаване от свобода в България, във връзка с обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, към момента задържан на територията на Германия.

 

 

 

Правосъдното министерство е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров, в съответствие с европейските стандарти - 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

 

 

 

Вчера от прокуратурата в германския град Целе казаха, че за да се разреши екстрадицията, се чака отговор от българските съдебни органи за съобразността на затворите в България с минималните европейски стандарти.

 

 

Процедурата по питане на българските власти за затворите е формалност и в България няма да идват германски експерти на проверка.

 

 

На 10 октомври българските власти обявиха, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан в Германия заради убийството на журналистката Виктория Маринова. Предстои той да бъде екстрадиран у нас, което най-вероятно ще стане през следващите десетина дни.

 

Източник: dir.bg