<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40559" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Голфъри се сб...

Подплашени слонове смачкаха 17 души по време на фестивал в Шри Ланка (видео)

10 Септември 2019
0 2608

Подплашени и подивели слонове минаха през тълпа зрители и смачкаха най-малко 17 души по време на фестивал в Шри Ланка. Един от слоновете в празничното шествие изхвърлил водача си от гърба и тръгнал към хората, които гледали събитието на улицата, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Уплашената тълпа се блъснала в друг слон от парада и подплашила и него, предизвикавайки ужасяващия ефект на доминото. В крайна сметка хората, които са дресьори и собственици на животните, успели да усмирят един от слоновете и да го успокоят, преди да унищожи всичко по пътя си.

 

 

""

 

 

Красивите и бляскави костюми на слоновете по време на такива събития обаче понякога крият зловеща тайна. Под шарените дрехи се крият слабите и немощни тела на животни, често недохранени и изнемогващи от тежките условия.

 

 

""

 

 

Сърцераздирателни снимки на недохранен 70-годишен слон, който колабира по време на фестивал в Шри Ланка, шокираха хората в социалните мрежи преди месец.    

 

 

""

 

 

Слабото животно на име Тикири трябва да изминава километри през шумната тълпа и бляскавите светлини всяка вечер в продължение на 10 нощи. Но тези, които гледат, не осъзнават колко слаби и изтощени са животните, скрити под костюма.

 

 

""

 

 

Лек Чайлерт, основателят на фондация „Спаси слон“, казва, че Тикири е един от около 60 слона, принудени да участват в будисткия фестивал „Есала Перахера“ в Канди, Шри Ланка. Тикири и други слонове като нея стоят оковани и трябва да се примирят със силния шум от фойерверките и дима.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции