<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88372" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румънци масо...

Подпорната стена на Алепу е с нов собственик, “Главболгарстрой” се отказа от проекта

29 Април 2021
0 2547

“Главболгарстрой” се оттегля от проекта “Алепу Вилидж”, пишд Свободна Европа. Решението е мотивирано с “негативна кампания и отрицателен обществен отзвук”.

Проектът стана известен като “подпорна стена” на т.нар. Шофьорски плаж на юг от Созопол. Строителството там започна в края на 2018 г. Тогава институциите констатираха свлачище и предписаха изграждането на подпорна стена, която да укрепи крайбрежието. През лятото на 2020 г. обаче снимки в социалните мрежи показаха, че строежът на първа линия изглежда като 4-етажна сграда.

РИОСВ-Бургас си „измива ръцете“ за Алепу? (РЕПОРТАЖ)

През февруари 2021 г. Административният съд в Бургас обяви за нищожно строителното разрешение, издадено от главния архитект на Созопол за изграждането на курортния комплекс „Алепу Вилидж“. Решението на съда обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС).

Подпорната стена на Алепу е с нов собственик, &#8220;Главболгарстрой&#8221; се отказа от проекта

“Независимо от факта, че извършените строителни дейности са напълно законосъобразни и в съответствие с одобрените проекти, последвалата негативна кампания и отрицателен обществен отзвук, водят компанията до решението да се откаже изцяло от участието си в проекта “Алепу Вилидж”, се казва в съобщение от фирмата.

Нови нарушения около строежа на Алепу откри прокуратурата

В съобщението се казва още, че дружеството “ГБС Турс” ЕАД, което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, е продадено на Стоян Василев.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции