<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65869" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще бъде ли сп...

„Подпорната стена“ на “Алепу” се води курортен комплекс и по документи (видео)

05 Юни 2020
0 3266

„Подпорната стена“ на Алепу може да се окаже курортен комплекс и по документи, алармира бТВ.

След проверката на РДНСК в началото на седмицата стана ясно, че постройката край брега е изградена, за да укрепи земните пластове. Още през 2017 г. обаче, е било предвидено и изграждане на курортен комплекс.

Това става ясно от документи на регионалната екоинспекция, както и от разрешението за строеж. В Имотния регистър дори вече са отбелязани 25 жилища-апартаменти.

По-рано при оглед на място Държавният строителен контрол беше категоричен, че 4- етажната сграда на брега не е хотел, а укрепително съоръжение.

Проверката на плаж “Алепу” отрече очевидното: Четириетажната бетонна сграда не е сграда (видео и снимки)

Но проверка в кадастъра показва, че имот от над 7 хил. квадратни метра е предназначен за курортен хотел, почивен дом. Това се потвърждава и от решение на РИОСВ-Бургас по оценка на съвместимостта, в края на 2017 г. за същия имот. Там е записано „Изграждане на курортен комплекс…, както и съпътстваща дейност по укрепване на регистрирано свлачище“. А разрешението за строеж от 2018 г. позволява изграждане на курортен комплекс, след укрепване на свлачище.

Регионалният министър Петя Аврамова обяви, че всичко е законно. Сега би трябвало тя да отговори как си обяснява документите и кадрите от мястото“.

Ще бъде ли спрян строежът на хотел на плажа “Алепу”? (видео)

За събота е организиран голям протест пред сградата Народното събрание в София. Той ще започне в 10 ч. сутринта.

Събитието можете да проследите тук.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции