Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Подсъдимият за радикален ислям Ахмед Муса: Прокурорът насажда религиозна омраза
Подсъдимият за радикален ислям Ахмед Муса: Прокурорът насажда религиозна омраза
06-19-19
добавено
1544
прегледа

Всички подсъдими по делото за радикален ислям, както и техните адвокати, поискаха отвод на прокурор Недялка Попова от делото, съобщава "Дарик"

 

 

 

 

По време на днешното заседание смятаният за лидер на групата ромски проповедник Ахмед Муса дори пожела да види прокурорката на мястото на събратята си, обвинени в насаждане на верска омраза.

 

БИВШИЯТ ГЛАВЕН МЮФТИЯ: ВСЕКИ БЕЖАНЕЦ МОЖЕ ДА ПРОПОВЯДВА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ

 

 

„Не давам разрешение за ход на делото!“ – разгорещено каза пред магистратите Муса. Той припомни, че през март обвинителката е направила изказване пред медии, с което самата тя насаждала религиозна омраза. Затова заяви, че трябвало да бъде съдена за думите си.

 

 

 

 

Адвокатката на Муса Елвира Панкова подкрепи искането, като прочете цитат от публикации, че „когато мюсюлманите станат 30%, държавата ни ще е застрашена“.

 

 

БИСЕРИ ОТ АКЦИЯТА НА ДАНС В ПАЗАРДЖИК

 

 

В този дух бяха и изказванията на останалите подсъдими и техните защитници, които имаха разногласия само за това дали да се дава ход на процеса. Но всички поискаха или прокурор Попова сама да се отведе, или съдът да направи това по искане на подсъдимите и адвокатите. Като мотив посочиха, че тя не е безпристрастна и дори е предубедена, тъй като е водена в действията си от чувство на омраза срещу мюсюлманите изобщо.

 

 

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР: ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ У НАС НЯМА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ, Е НЕВЯРНО

 

 

Прокурор Попова заяви, че не е предубедена и че цитираното интервю е предадено некоректно – в него били написани думи, които не е казала, а други били преиначени в търсене на сензационно звучене.

 

 

Тя допълни, че е нормално Муса да я мрази, след като по предишното дело срещу него пак за радикален ислям и пак по неин обвинителен акт, той получи ефективна присъда от 4 години. Подчерта, че след въпросното интервю е правена проверка срещу нея от Главната прокуратура и не са установени нарушения, затова не е отстранена от делото. Накрая отказа да си направи сама отвод.

 

 

Междувременно се очаква Ахмед Муса да се върне до затворническата си килия, за да си вземе записки, с които пожела да мотивира искането си за отвод на прокурор Попова.

 

 

Източник: Дарик