Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Позиция на КЗП по случая с „Емералд рент а кар”
Позиция на КЗП по случая с „Емералд рент а кар”
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-19-18
добавено
26493
прегледа

Репортерът Боби Ваклинов се срещна с Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, който сам ни потърси след репортажа на ”Господари на ефира”. Той обясни, че от там работят по случая и в едномесечен срок ще имат решение.

 

 

 

Според г-н Маргаритов е ясно и категорично, че този търговец извършва нелоялна търговска практика. Петко Митов не оказва никакво съдействие.

 

 

Решението на КЗП е за нелоялна търговска практика, дължаща се на некомпетентно и непрофесионално отношение на търговеца към клиента и парична санкция. Потребителите могат да отидат в съда и на база решението на КЗП, да получат съдебно решение, с което да си върнат парите.

 

 

За жалост, в момента има само решение за извършени нарушения и нелоялна практика, но санкция няма. Решението на КЗП към момента не показва нищо по-различно, освен показаната в нашите репортажи нелоялна търговска практика. Очакваме с нетърпение становището за санкция и се надяваме наистина да бъде в максимален размер. 

 

 

След като е готово новото решение, ние от „Господари на ефира” ще съдействаме за неговото връчване.