Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Поискаха откуп от "Рейдиохед" за хакнат материал. Вместо да платят, те го пуснаха за сваляне от интернет
Поискаха откуп от "Рейдиохед" за хакнат материал. Вместо да платят, те го пуснаха за сваляне от интернет
По света
06-11-19
добавено
12882
прегледа

В официалната фейсбук-страница на една от най-влиятелните съвременни алтернативни рок-групи "Рейдиохед" се появи съобщение, че от минидиск на фронтмена Том Йорк е бил откраднат неиздаван музикален материал от периода 1995-1998 година. 

 

 

 

Ето какво написаха от групата: 

 

"Миналата седмица бяхме хакнати - някой открадна минидиск с архив на Том от времето около "ОК Computer" и  ни заплаши, че ако не платим 150 000 долара, ще го пусне публично.

 

Така че, вместо да се оплакваме - много - или да го игнорираме, ние пускаме всичките 18 часа материал на (сайта) Bandcamp, в помощ на кампанията Extinction Rebelion. https://radiohead.bandcamp.com

 

Само за следващите 18 дни, срещу 18 британски лири вие може сами да прецените дали е трябвало да платим този откуп. Материалите никога не са били планирани за публично показване (въпреки, че някои клипове стигнаха до видеокасетата в преиздадения "OK Computer"), така че са само странично интересни. И много, много дълги. Не стават за сваляне на телефон. Дъждовно е навън, нали?"

 

 

 

 

"Рейдиохед" са известни с либералното си отношение към разпространението на музика. Преди години те прекратиха отношенията си с големите звукозаписни компании и започнаха да пускат албумите си за директен даунлоуд от интернет.