Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Политическо самоубийство в Мюфтийството
Политическо самоубийство в Мюфтийството
gospodari.com
03-14-19
добавено
3891
прегледа

И десет мандата няма да стигнат на ГЕРБ, за да се научат на нещо елементарно – не бива сам да си създаваш скандалите. Но те са упорити и го правят с някакво мазохистично удоволствие. Очевидно им е управленска стратегия. Както сами казват – видими резултати. Справка – последната каша с опростяването на данъчните задължения на Мюфтийството, която сами сътвориха.

 

Реално нямаше абсолютно никаква нужда от подобна глупост. Обаче управляващите явно е трябвало да върнат някаква услуга на ДПС и се съгласиха да внесат промени в Закона за вероизповеданията, които предвиждаха данъчна амнистия за над 8 млн. лв. задължения.

 

Само за няколко дни върху ГЕРБ се изсипа такава лавина от критики и подигравки, че се наложи спешно да се внасят промени на промените и амнистията се превърна в разсрочване на задължения.

 

Нищо ново под слънцето. Разумни стъпки у нас се предлагат само под заплаха от сериозни политически негативи. Да беше само случаят с Мюфтийството, здраве му кажи. Ами скандалите с опита да се премахне преференциалното гласуване от Изборния кодекс, също плод на дружбата ГЕРБ-ДПС? И там сценарият беше същият. Първо тихомълком се предлага безумна промяна. След избухналото обществено недоволство тя се защитава с още по-безумни аргументи. А когато вече е ясно, че от нея ще се понесат само негативи, гардът се сваля и се почват обяснения как не са били разбрани и как ей сега всичко ще се нареди.

 

Изобщо, кипи денонощен безсмислен труд. Половината от тази енергия да употребяваха за смислени инициативи, държавата щеше да изглежда далеч по-добре. Но не им остават време и сили. Постоянно са заети – първо палят сами пожара, после го гасят  и накрая се пишат огнеборци за пример.

 

И явно някой партиец си мисли, че като се щурат нагоре-надолу без идея какво правят, изглежда сякаш работят. Точно обратното - приличат на хора, които се чудят как да замажат поредната си глупост. И така всеки ден.