<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77508" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швеция и коро...

Полицаите излязоха на протест, Борисов ги поздрави за празника им (видео и снимки)

08 Ноември 2020
0 824

Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник – 8 ноември, предаде БулФото.

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.  Протестът е организиран от най-големия полицейски синдикат – Федерацията на служителите в МВР в градината пред църквата “Свети Седмочисленици” и МВР.

От Синдикалната федерация настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година.

Организаторите съобщиха, че днешната демонстрация преминава при засилени мерки за сигурност, заради епидемията. По късно протестиращите ще тръгнат на шествие към Министерски съвет.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поздрави служителите на реда с патронния им празник Архангеловден и ги похвали, че те винаги са били “на първа линия срещу вируса, където рискът е най-голям.”

“Далеч от дома и семейството. Но дори и за миг не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, за да продължим заедно да се борим срещу престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето огромно уважение и ангажимент непрекъснато да подобряваме условията им за работа”, написа той в поздравлението си във Facebook.

Видео: FB/Дневник

Източник и снимки: БулФото, FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции