Следва: Бил Гейтс: За...

Полицаи арестуваха мъж в столичното метро заради отказ да сложи маска (видео)

21 Ноември 2020
17 12124

Видео, публикувано във Facebook показва как полицейски служители поставят белезници на мъж, който не носи маска на лицето си в столичната метростанция “Сердика”.

Към края на краткото видео се вижда как един от полицаите тръгва с извадени белезници и по посока на свидетеля, снимащ сцената с телефона си. Там записът прекъсва без да става ясно какво се е случило след това.

Видео: Facebook/Милена Савова

В профила, от който е публикувано видеото, се появи и втори запис – интервю на свидетелката, която твърди, че също е била задържана “от 15 полицая”. В краткото си обяснение жената не дава подробности около причините на задържането си, изтъквайки, че става дума за полицейска бруталност.

Записът е направен пред “Пирогов”, където жената очаква да бъде отведена от полицаите в III-то РПУ София. На мястото присъства и свидетелка, представяща се като адвокат.

От bTV събщиха, че по тяхна информация двамата граждани са били арестувани, след като не са представили документи за самоличност.

Видео: Facebook/Милена Савова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Nikolay Dobrev

    22 Ноември 2020

    @Alkata, в една демократична страна хората трябва сами да определят дали желаят или не желаят да носят маска, всеки който се страхува за здравето си има свободата, в зависмост от сферата, в която работи да си остане у дома и да работи оттам. + според член 63, алинея 8, точка 9 (не съм юрист, може да бъркам точния ред, но е в член 63 със сигурност) При извънредна епидемична ситуация държава е задължена да предостави нужните предпазни средства на обществени места, където същата задължава гражданите да ги използват. Точния текст: Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.

Покажи всички Скрий

Реакции